top of page
2023-12-Praktiko-34.jpg

Meet the team 👋

OPRICHTER & KINESITHERAPEUT

MICHIEL REYNDERS

📚 In juni 2015 studeerde ik af als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de UHasselt met als afstudeerrichtig Musculoskeletale aandoeningen en Sportrevalidatie.

💡Na twee jaar ervaring opdoen en cursussen volgen, besloot ik mijn eigen praktijk op te richten: Praktiko. Hier streef ik ernaar mensen zo goed mogelijk verder te helpen door gebruik te maken van verschillende behandeltechnieken.

🤓 Na mijn opleiding kine startte ik meteen met een tweejarige opleiding manuele therapie. Ook ben ik gespecialiseerd in dry needling en kaakklachten. In de toekomst blijf ik me verdiepen in de gebieden die een extra toegevoegde waarde betekenen in de praktijk.

🙌 Ik heb me omringd met een team met diverse interesses en specialiteiten om zo nog beter te kunnen voldoen aan specifieke klachten en vragen van patiënten.

💪 Ik ben van mening dat iedere patiënt een individuele aanpak nodig heeft en zoek graag samen met jou naar de beste oplossing voor jouw probleem!

KINESITHERAPEUT

HANNE SNYERS

📚 Ik studeerde af in 2018 als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de UHasselt, met sport als specialisatie.

💡Mijn interesse in het lichaam en blessures is ontstaan doordat ik tijdens mijn jeugdjaren aan atletiek en zwemmen deed. Door uren te verslijten bij mijn kinesitherapeut besefte ik: "Dit is wat ik later wil doen!"

🤓 Ik heb me afgelopen jaren gespecialiseerd in manuele therapie, dry needling, topsportmassage en taping. Daarnaast ben ik ook volop bezig met een opleiding zwangerschapsbegeleiding. 

🙌 In mijn vrije tijd geef ik stabilisatietraining aan de jeugdspelers van Golf Vlaanderen.

💪 Mijn motto is "The pain you feel today is the strength you feel tomorrow" en daarmee streef ik graag samen met jou naar jouw doelen!

KINESITHERAPEUT

FLEUR ENNEKENS

📚 Ik studeerde af in 2023 als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de UHasselt, met manuele therapie als specialisatie.

💡Ik koos voor de studierichting kine omdat ik graag met mensen werk. Daarnaast heeft de complexe anatomie van het menselijk lichaam mij altijd weten te interesseren. Ook nu begin ik nog steeds vol enthousiasme aan nieuwe opleidingen om mijn kennis uit te breiden.

🤓 Momenteel verdiep ik me extra in manuele therapie in Antwerpen. Verder staan er nog een paar opleidingen op de planning, waaronder dry needling. 

🙌 ik koos er bewust voor om in een groepspraktijk aan de slag te gaan. Ik vind het belangrijk om ervaringen te kunnen delen en overleg te plegen met collega’s.

💪 Ik luister graag naar jouw klachten en problematiek en zoek zo graag samen met jou naar een geschikt behandelplan!

2023-12-Praktiko-01.jpg
2023-12-Praktiko-18.jpg
2023-12-Praktiko-12.jpg

KINESITHERAPEUT

STEF VENKEN

📚 ​Na het afronden van mijn opleiding Ergotherapie aan de PXL Hogeschool Hasselt, startte ik in 2017 aan de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Hasselt. In juni 2022 studeerde ik af als kinesitherapeut aan met als specialisatie musculoskeletale aandoeningen en sportrevalidatie. 

💡Mijn interesse voor Kinesitherapie is ontstaan op jonge leeftijd. Enerzijds o.w.v. de lessen sport en fysiologie aan de Topsportschool in Hasselt. Anderzijds o.w.v. de vele contacten met motiverende kinesisten na blessures op het basketbalveld.

🙌 Terecht kunnen komen in een team zoals dat van Praktiko is top. De visie en manier van handelen trok me direct aan. 
Na het afronden van mijn opleiding Kinesitherapie startte ik aan de opleidingen manuele therapie en dry needling. 

💪 Zelf ben ik er van overtuigd dat elke klacht een individuele aanpak vereist. Samen werken we aan de hand van een actieve aanpak voor het verbeteren van jouw functioneren.

2023-12-Praktiko-05.jpg

🏠 Wij komen op huisbezoek als het voor jou moeilijk is om naar de praktijk te komen.

Onze specialisaties 🙌

DRY NEEDLING

Dry needling is een behandelmethode waarbij de spieren worden aangeprikt met kleine naaldjes met als doel de spieren te ontspannen, de mobiliteit te vergroten en de pijn te dempen.

TAPING

Kinesiotaping is een tapingmethode waar gebruik wordt gemaakt van een soort elastische tape die aangebracht wordt op de huid. Deze tape is rekbaar waardoor de spieren nog steeds vrij kunnen bewegen.

Sporttaping is een techniek waarbij aangedane lichaamsdelen worden ondersteund tijdens het hervatten van activiteiten.

MANUELE THERAPIE

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie waarbij er verder op de klacht en vooral de oorsprong hiervan wordt ingegaan. Bij manuele therapie wordt het lichaam beschouwt als één grote functionele eenheid die is samengesteld uit de verschillende stelsel van het bewegingsapparaat.

CUPPING-THERAPIE

Cuppingtherapie is een techniek waarbij door middel van kleine zuignapjes het bindweefsel wordt losgewerkt en de doorbloeding van het betreffende gebied gestimuleerd wordt opdat het genezingsproces versnelt.

NEK- EN RUG-SCHOLING 

Klachten van de nek en de rug worden bij ons zowel manueel aangepakt als met oefentherapie. Na het versoepelen van de nodige gewrichten en spieren worden de verzwakte spieren ook weer opgetraind door middel van de juiste oefeningen.

REVALIDATIE

Zowel na een operatie als na een (sport)blessure is er nood aan het opbouwen van spierkracht, mobiliteit en belastbaarheid vooraleer je weer je dagelijkse activiteiten of sport kan hervatten. Daar helpen we je graag mee op weg!

HOOFDPIJN EN KAAKKLACHTEN

Hoofdpijn kan heel wat oorzaken hebben. Samen met jou gaan wij op zoek naar de oorzaak en naar een passende oplossing hiervoor.

Ook voor kaakklachten kan je bij ons terecht.

bottom of page